Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis: Trumps innsettelseskomité etterforskes

President Donald Trump tatt til ed som president i 2017. Komiteen bak innsettelsen er under etterforskning, ifølge Wall Street Journal. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump tatt til ed som president i 2017. Komiteen bak innsettelsen er under etterforskning, ifølge Wall Street Journal. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikansk politi etterforsker om komiteen bak innsettelsen av president Donald Trump misbrukte 107 millioner innsamlede dollar, skriver Wall Street Journal.

Avisen får opplysningene fra personer som er kjent med etterforskningen knyttet til innsettelsen for snart to år siden.

Det er statsadvokaten i Manhattan som står for etterforskningen, som foreløpig er i en tidlig fase, skriver Wall Street Journal.

De etterforsker også om noen av komiteens største donorer ga penger i bytte mot å få tilgang til Trump-administrasjonen, politiske gjenytelser eller å påvirke Trump-administrasjonens standpunkter, får avisen opplyst.

Å gi penger i bytte mot politiske tjenester kan være i strid med korrupsjonsloven. Å overføre penger fra en organisasjon som har vært registrert som veldedig, kan også være i strid med loven.

Richard Gates, som har vært nestleder i komiteen, har vært i avhør med etterforskerne i forbindelse med saken. Han skal ha møtt på statsadvokatens kontor og møtt etterforskere i Robert Muellers Russland-etterforskning. Gates er sammen Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort tiltalt for hvitvasking av penger og skatteunndragelse. Ifølge Wall Street Journal samarbeider Gates med politiet.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!