RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avisgigant gir 1.000 sparken

Sist oppdatert:
USAs største avisholder kutter bemanningen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Gannet Company Inc. planlegger å eliminere 1000 stillinger fra sine lokale avishus i USA, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Nedskjæringen er den første i et planlagt motangrep mot lavere inntekter fra salg og annonser.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dermed føyer selskapet seg inn i rekken av industrier som sliter som følge av økonomisk krise i USA. Fristen for varsling er gitt til i dag og Gannet åpner for at flere jobber vil gå tapt dersom trenden ikke snur.

Gannet Company Inc. er USAs største avisutgiver, og eier blant annet USA Today, landets største avis målt fra opplag.

Det er derimot de lokale avishusene som nå skal i ilden. Nedskjæringen utgjør rundt tre prosent av den lokale satsingen fra Gannet, som ifølge Reuters skal være selskapets hovednæring sett bort fra USA Today.

Nedbemmaningen kommer trolig ikke særlig overraskende på de ansatte. Tidligere i år har avishusene The New York Times Co, McClathy Co, Washington Post Co og Tribune Co også foretatt omfattende nedskjæringer i personale.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere