Avkrefter dødsbudskap

Den palestinske utenriksministeren Nabil Shaat og kilder ved sykehuset i Paris avkrefter at Yasser Arafat er død.

09.11.04 17:29

Forvirringen er stor etter at høystående palestinske kilder tirsdag hevdet at president Yasser Arafat er død. En Reuters-melding siterte «høytstående kilder» nær den palestinske presidenten. Kilder ved sykehuset avviser meldingen.

- Arafat er ikke død, sier kilden ifølge Reuters.

Den palestinske firemannsdelegasjonen med statsminister Ahmed Qureia i spissen, som besøkte Arafat tirsdag ettermiddag, hevder imidlertid at Arafat er i live, men at situasjonen er «svært vanskelig og alvorlig».

- Tilstanden forverret seg i går natt, men det er ikke noe tegn på at noen av organene hans har sluttet å virke, sier utenriksminister Nabil Shaat til CNN.

- Vi tror ikke på aktiv dødshjelp. At noen skulle ta en beslutning om å holde ham kunstig i live, er utelukket, fortsetter han.

«Betydelig forverret»
Firemannsdelegasjonen besøkte Arafat kort tid etter at en talsmann for militærsykehuset opplyste at den palestinske presidenten var blitt dårligere over natten.

Delegasjonen vil holde en pressekonferanse klokken 18 norsk tid. Følg pressekonferansen direkte på web-tv her (abonnement)

General Christian Estripeau, som er talsmann for miltitærsykehuset Percy like utenfor Paris, sa at Arafats tilstand er «betydelig forverret», og at prognosene er usikre.

Nervekrig
Statsminister Ahmed Qureia kom mandag til Paris, sammen med tre andre representanter for det palestinske lederskapet.

Visitten utviklet seg til en nervekrig mellom de palestinske lederne og Arafats kone Suha, som i praksis har styrt hvem som får treffe ham etter at han ble innlagt. for snart to uker siden, og det var lenge uklart om noen av de palestinske lederne ville få besøke Arafat.

- I god form
Mandag beskyldte Suha Arafat det palestinske lederskapet, med statsminister Ahmed Qureia og fungerende PLO-leder Mahmoud Abbas for å ønske å begrave Arafat levende.

Suha Arafat hevdet overfor fjernsynsstasjonen al-Jazeera at hennes 75-årige ektemann er i god form, og at han skal dra hjem til Ramallah.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag