RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avlyste demonstrasjonen i Nairobi

(Radu Sigheti/Reuters)
Sist oppdatert:
Opposisjonspartiet har avlyst den ulovlige demonstrasjonen i Nairobi torsdag.

Dette opplyser en representant for opposisjonspartiet Den oransje demokratibevegelsen (ODM), melder Reuters.

En representant for opposisjonen sier de nå ønsker å sette en stopper for de voldelige sammenstøtene mellom demonstranter og politiet. Men ODM har kalt inn til en ny demonstrasjon neste tirsdag.

- Vi avslutter vårt møte her og nå. Som ODM-medlemmer så er vi et fredfullt folk. Vi holder et nytt fredelig møte 8. januar. Vi ønsker ikke å se at flere menneskeliv går tapt. Vår kamp er ikke mot vanlige kenyanere. Vår kamp er mot Mwai Kibaki, sa representanten.

Opposisjonsleder Raila Odinga oppfordret sine tilhengere til å demonstrere i gatene i Kenya i protest mot at valgkommisjonen erklærte president Mwai Kibaki som vinner av valget forrige uke. Odinga har blant annet beskyldt regjeringen for valgfusk.

Flere hundretusen kenyanere tok ut i gatene for å demonstrere i Nairobi torsdag, men ble møtt med tåregass og vannkanoner fra politiet. Så langt er det ikke meldt om noen personskader i forbindelse med torsdagens demonstrasjon.

Mer enn 300 mennesker er blitt drept i forbindelse med opptøyene som er brutt ut i etterkant av at valgresultatet ble kjent forrige uke.

204374

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere