*Nettavisen* Nyheter.

Avslørte attentatplan mot Putin

Et nytt lovforslag gir Putin økt mulighet til å nekte brysomme individer adgang til riket. Foto: Dmitry Lovetsky (AP Photo)

Politiet i London arresterte sist helg to menn mistenkt for å ha lagt planer om å drepe Russlands president Vladimir Putin.

19.10.03 14:16

De to russiske nasjonalistene hadde planer om å myrde den russiske presidenten på en av hans utenlandsreiser, skriver The Sunday Times ifølge BBC.

Scotland Yard bekrefter at anti-terrorpolitiet pågrep to menn sist søndag. En talskvinne i politiet opplyser at de to mennene er løslatt uten tiltale lørdag.

Hun kommenterte ikke ryktene om at de to ble løslatt på den betingelse at de dro tilbake til Russland.

- Hvis Scotland Yard får høre beskyldninger av denne typen, må det undersøkes om det er sannhet i dem. Det ser det ikke ut til at det var i dette tilfellet, sier en politikilde til nyhetsbyrået Reuters ifølge CNN.

– Konspirasjon
The Sunday Times rapporterer at politiet rykket ut etter å ha mottatt en uttalelse fra Alexander Litvinenko, en tidligere etterretningsoffiser i FSB, den viktigste arvtakeren etter KGB.

Litivinenko ble innvilget politisk asyl I Storbritannia for flere år siden.

Russeren fortalte politiet at de to mennene, en av dem tidligere KGB-agent, prøvde å samle støtte blant russiske emigranter i London til en konspirasjon for å drepe Putin.

Varslet myndigheten
En av de mistenkte skal ha fortalt Litvinenko om konspirasjonen i en telefonsamtale.

- Putin må fjernes fordi han gjør Russland konkurs og vil sende alle i fengsel, skal den mistenkte ha sagt.

I frykt for å bli koblet til drapsplanene, varslet Litvinenko de britiske myndighetene umiddelbart. Til nyhetsbyrået AP sier han at han var usikker på om planene var seriøse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.