RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørt av nordmann

Sist oppdatert:
Det var på pc'en til denne norske mannen at politiet fant den ukjente pedofile som nå etterlyses offentlig.

Her ser du en 48 år gammel mann med thailandske smågutter. I 2004/2005 reiste han til Thailand og misbrukte guttene «Day», ««New» og «Boy» mens kameraet foreviget det hele. Før mannen fikk reist til Thailand på neste overgrepstur, slo Kripos til mot mannen. I hans leilighet fant politiet 35.000 barnepornografiske bilder, og cirka 1300 filmer. Det er på noen av disse bildene at den nå etterlyste mannen er å finne.

Helt ukjent
- Vi vet ingenting om han, men han har forgrepet seg på en rekke barn i Sørøst-Asia i 2000 og 2001. Ut fra bildene er det snakk om minst 3 barn mellom seks og 10 år. Ut fra bildene kan det se ut som at dette ikke var første gang, og vi frykter at han vil gjøre det igjen, sier assisterende direktør Kristin Kvigne i Interpols avdeling for bekjempelse av menneskehandel til Nettavisen.

Hadde sirkulert
Totalt har Interpol funnet 800 bilder som kan knyttes til mannen. På 100 av disse kan mannen sees med ansikt.

- Det er ikke et ukjent fenomen at personer som forgriper seg på barn, er i bestittelse av bilder av andre personer som forgriper seg på barn. Man tar bilder som blir brukt til å handle med. «Jeg gir deg mine bilder, så gir du meg dine», forklarer Kvigne.

De aktuelle bildene hadde sirkulert på denne måten til 2006. Da ble bildene lagt ut på internett der de ble mer åpne for andre. Politiet tror altså ikke at bildene er direkte knyttet til lovbruddene som den 48 år gamle nordmannen er ansvarlig for i Thailand, men at de er hentet ned gjennom pedofile nettverk eller lastet ned fra internett.

Begynte som 12-åring

I Oslo tingrett ble én av guttene som 48-åringen hadde forgrepet seg på i Thailand avhørt. Den i dag 14 år gamle gutten fortalte at han begynte å ha sex med voksne menn da han var 11 år. En mann i Thailand hadde ført ham til 48-åringen. For denne tjenesten hadde han fått 500 bath, som tilsvarer 100 norske kroner.

I tingretten ble han tilkjent 60.000 kroner i erstatning fra nordmannen.

Les mer om avhøret av gutten her:
- Startet da jeg var 11 år

Les: Misbrukte og «solgte» thaigutt

Lett lenge
Siden norsk politi slo til mot 48-åringen i april 2006, har man jobbet hardt med å finne identiteten til den aktuelle mannen.

- Vi tror ikke han er norsk, men han kan være det. Fordi han er hvit tror vi at han er fra Australia, Nord-Amerika eller Nord-Europa. Det er visse indikasjoner i bildeanalysene som kan knyttes til Nord-Amerika, sier Petter Dyre i Kripos.

Før norsk politi satte igang operasjon IDent, hadde alt blitt gjort for å finne mannen. Han er også forsøkt identifisert av de nasjonale politimyndighetene i Interpols 186 medlemsland, uten at det har lykkes. Trolig betyr det at mannen aldri har blitt tatt eller dømt for denne typen kriminalitet tidligere.

- Før man går til det dramatiske skrittet skal ha prøvd alle andre etterforskningsmetoder, sier Dyre.

- Meld deg
Etter at Interpol gikk ut med bildene tirsdag, har mannens ansikt figurert på BBC, CNN og andre internasjonale nyhetsstasjoner. På grunn av den gode kvaliteten på bildene, har Interpol stor tro på at han blir funnet.

- Hvis han er i Norge vil jeg oppfordre ham til å melde seg for politiet før han blir pågrepet, for å slippe de ubehageligheter det vil medføre. Hvis man vet hvem mannen er skal man ikke gjøre noe på egenhånd, men kontakte eget politi eller Interpol, sier Kvigne.

Den 48 år gamle nordmannen ble sommeren 2007 dømt til sju års forvaring med minstetid på fire år.

Les: Forvaring for pedo-overgrep

Dommen ble anket til lagmannsretten, men forkastet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere