RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørt før han løslot milliardærdatteren

Juha Turunen kidnappet Minna Nurminen
Juha Turunen kidnappet Minna Nurminen Foto: Roni Lehti (Scanpix/AFP)
Sist oppdatert:
I to uker jobbet politiet med kidnappingen i all hemmelighet.

Forretningsadvokaten og lokalpolitikeren Juha Turunen blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Han er siktet for å ha kidnappet 27 år gamle Minna Nurminen. Hun er en av arvingene til det internasjonale heisselskapet Kone, og kjæreste med en norsk mann.

44 år gamle Juha Turunen skal ha kjent til Nurminen fra Åbo universitet der hun studerte, og han var ansatt.

Etterforsket i hemmelighet
Siden Minna Nurminen ble bortført i slutten av mai har politiet etterforsket saken. Milliardærarvingen har en norsk kjæreste som hun møtte under studier i Australia.

Kidnappingen ble først kjent etter at hun ble funnet i god behold natt til lørdag. Kort tid etter at Nurminen ble funnet, ble den 44 år gamle advokaten arrestert.

Etterforskningsleder Kari Tolvanen ved politiet i Helsingfors sier til Nettavisen mandag at etterforskningen raskt pekte mot mannen som nå er fengslet.

- Ja, vi visste om ham før hun ble løslatt, bekrefter etterforskningslederen.

Kjente til hverandre
Foreløpig tror politiet i Finland at forretningsadvokaten og lokalpolitikeren kidnappet den 27 år gamle milliardærdatteren Minna Nurminen alene, men det etterforskes ennå med tanke på eventuelle medsammensvorne.

- Vi har fokuset nå på om andre har vært med, men vi har ingen andre mistenkte, sier etterforskningsleder Kari Tolvanen ved politiet i Helsingfors til Nettavisen mandag. I tillegg kartlegger politiet hele hendelsesforløpet for kidnappingen.

Turunen skal ha banket på døren til kvinnens luksusleilighet i Tölö i Helsingfors midt på dagen 27. mai.

Inne i leiligheten skal Nurminen ha blitt overmannet av 44-åringen, som også trener kampsport. Han la henne i en kasse før han fraktet henne bort. Tolvanen sier at Nurminen ikke ble utsatt for fysisk vold eller overgrep i de to ukene hun var kidnappet. Hun var likevel svært medtatt da hun ble funnet i skogen natt til lørdag.

Drapstrussel
Nurminen ble meldt savnet noen dager etter at hun forsvant. Omtrent samtidig fikk familien en sms der kidnapperen truet med å drepe henne om han ikke fikk åtte millioner euro.

Familien kontaktet raskt politiet, som innledet samarbeid med både tollvesenet og forsvaret for å hindre at milliardærdatteren skulle bli flyttet ut av landet.

Natt til lørdag ble Nurminen funnet i et skogsområde i Vahto. Da hadde hun vært borte i over to uker.

Hun ble funnet etter at kidnapperen hadde fått utbetalt den store pengesummen. Alle pengesedlene var registrert med nummer slik at de senere kunne spores. Deler av pengene ble funnet i en garasje i Åbo.

Holdt fasaden
Nurminen ble holdt fanget i leiligheten i Åbo sentrum 17 mil vest for Helsingfors. Leiligheten ligger i et nybygg der ingen av leilighetene er solgt.

- Vi tror hun ble holdt der hele tiden, men vi er ikke sikre på det, sier Tolvanen.

I denne perioden skal trebarnsfaren Juha Turunen ha levd som vanlig, og omgått sine naboer, venner og kolleger. 44-åringen beskrives som en reservert familiefar med tre sønner i barnehage- og skolealder.

- Jeg så familien senest 29. mai på en skolefest, forteller en av familiens naboer til svenske Expressen. Naboens datter går i samme klasse som Turunens sønn.

Trebarnsfaren og forretningsadvokaten hadde også vært foreleser ved universitetet i Åbo. I tillegg var han en av kandidatene til det sosialdemokratiske partiet SDP før kommunevalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere