RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørte 20 terrormål i Praha

Norges ambassade i Praha, Tsjekkia, Mala Strana, Hellichova
Norges ambassade i Praha, Tsjekkia, Mala Strana, Hellichova (Odin)
Sist oppdatert:
Tsjekkisk sikkerhetspoliti har identifisert over 20 konkrete terrormål i landets hovedstad Praha.

Den høynede beredskapen i Tsjekkia kom etter at norsk politi skal ha avslørt planene om terroranslag mot den israelske og amerikanske ambasaden i Oslo.

Holder vakt
Terrorberedskapen i Praha er fremdeles høy, og væpnet politi holder vakt ved mulige terrormål.

Nå avslører politiet at de har fått detaljert informasjon om bygninger og steder i Praha som skulle utsettes for terrorangrep.

- På grunnlag av informasjon fra etterretningstjenesten holder vi nå over 20 steder i Praha under oppsikt, sier talsmann David Kubalak for de tsjekkiske politistyrkene til TV 2 Nyhetene.

I helgen uttalte en talsmann for Tsjekkias statsminister at den høynede terrrorberedskapen hang sammen med avsløringen mot angivelige terrorplaner mot mål i Oslo.

Følger med
Men tsjekkisk politi vil ikke si om det er det norske sikkerhetspolitiet som har bidratt til identifisering av terrrormål i Praha. De bekrefter likevel at de har fått informasjon fra andre lands sikkerhetstjenester.

- Selvfølgelig er vi kjent med det som skjedde i Oslo. Vi følger med det som skjer i andre europeiske land. Ikke bare vi, men også tsjekkisk etterretningstjeneste, som er i kontakt med andre lands etterretningtjeneste, sier Kubalak.

Den høynede terrrorberedskapen i Praha vil trolig vare i flere uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere