RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørte global pedofiliring

Sist oppdatert:
Det amerikanske politbyrået FBI har avdekket verdens største nettbaserte pedofiliring.

FBI har konfiskert nærmere 400.000 bilder av barn som blir voldtatt i sine hjem i USA, Australia og Storbritannia. 22 personer er så langt arrestert i forbindelse med den internasjonale etterforskningen som har pågått i nærmere to år, melder Sky News.

Ikke meldt savnet
Child Exploitation and Online Protection (Ceop) er en internasjonal gruppe som jobber med Internett-sikkerhet og mot seksuell utnytting av barn. Ceop har jobbet med å identifisere barna på bildene.

- Det er viktig å huske at disse barna ikke var meldt savnet. De ble lokalisert på et sted hvor de i utgangspunktet skal føle seg trygge – deres egne hjem – hvor overgrepene ble filmet og gjort tilgjengelig på Internett, for å tilfredsstille sykelige seksuelle lyster til en gruppe med avvikende individer, sier Paul Griffiths ved Ceop.

Åtte barn reddet
Avsløringen førte til at åtte britiske barn ble reddet fra overgrep i hjemmet. Barna var i alderen mellom og seks og 14 år.

Pedofiliringen ble infiltrert av FBI-agenter som utga seg for å være pedofile. Men agentene måtte bidra med barnepornobilder for å bli inkludert i nettverket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere