RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svenske terrornettverk skal ha hatt direkte koblinger til den nå avdøde al-Qaida-lederen Abu Musab a-Zarqawi, som ble drept i et amerikansk luftangrep i juni.
Svenske terrornettverk skal ha hatt direkte koblinger til den nå avdøde al-Qaida-lederen Abu Musab a-Zarqawi, som ble drept i et amerikansk luftangrep i juni. (Foto: AP/Scanpix)

Avslørte svensk terrornettverk

Sist oppdatert:
Skal ha hatt direkte kontakt med al-Qaida.

Svensk og britisk politi har slått til mot flere terrormistenkte i Sverige på forsommeren, skriver svenske Aftonbladet.

De svenske terrormistenkte skal også ha hatt direkte koblinger til den nå avdøde al-Qaida-lederen Abu Musab a-Zarqawi, som ble drept i et amerikansk luftangrep i juni.

Fokuset på det svenske nettverket kom i kjølvannet av terroranslagene i London i fjor. I etterforskningen som fulgte, dukket det opp svenske navn både i avhør og telefonavlytting. Dermed ble svensk sikkerhetspoliti (Säpo) også involvert.

Finansierte al-Qaida-leder
De to siste årene har al-Qaida fått overført store summer med penger fra Sverige. To svensker ble i fjor dømt til lang fengselsstraff for å ha samlet inn en million svenske kroner til blant al-Qaida-lederen Abu Musab a-Zarqawi. De som britisk politi og Säpo nå har slått til mot, mistenkes for liknende finansiering av al-Qaidas virksomhet. Ransakningene har skjedd i Stockholmsområdet, Malmö og Göteborg.

Firebarnsmor terrormistenkt
Britisk politi hadde konkret mistank mot en rekke personer bosatt i Sverige, men også i andre land. Den siste tiden har britisk politi og Säpo slått til mot ti terrormistenkte i Sverige, blant annet en 34 år gammel firebarnsmor i Stockholmsområdet.

Hun er født i Sverige, men har konvertert til islam. 34-åringen er gift med en mann som ble dømt i Frankrike i forrige uke for å ha medvirket i planene om et terroranslag mot Eiffeltårnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere