Gå til sidens hovedinnhold

- Avslutter etterforskningen

Men portugisisk politi regner fortsatt Kate og Gerry McCann som hovedmistenkte.

Portugisisk politi forbereder seg på å avslutte etterforskningen i Madeleine McCann-saken. Det har nå gått over 200 dager siden den daværende treåringen forsvant.

Det spesialopprettede elitegruppen ledet av politietterforsker Paulo Rebelo forbereder seg nå på å forlate feriebyen Praia da Luz og returnere til hovedstaden Lisboa, melder den portugisiske avisen 24 Horas, ifølge Sky News .

Eliteteamet tok over etterforskningen i oktober, etter at det var gjort få fremskritt etter at Madeleine McCann forsvant 3. mai.

Hovedmistenkte
Det har i ettertid blitt klart at politiet har gjort en rekke tabber under etterforskningen. Blant annet skal flere av bevisene ha blitt ødelagt av uforsiktige politimenn, som har stumpet sigaretter i DNA-bevis og ikke sjekket tips.

Portugisisk politi venter fremdeles på komplette resultater fra tester de har utført på Kate og Gerry McCanns leiebil og ferieleilighet.

Ifølge avisen Daily Express er Madeleines foreldre fremdeles politiets hovedmistenkte i saken. De mener at Madeleine er død og at Kate og Gerry McCann har spilt en rolle i dødsfallet.

- Vi er tilbake til der vi begynte. Foreldrene er fremdeles hovedmistenkte i å gjemme datterens lik, men døden var sannsynligvis et uhell. Men vi har ingen sikre beviser, sier en politikilden til avisene.

Ikke nok til dom
- Politisjefene vurderer nå å trekke ut spesialteamet, siden etterforskningen ikke går noen vei. De har tenkt å bruke Paulo Rebelo på viktigere saker, mener kilden å vite.

En annen kilde sier til 24 Horas:

- Ikke noe av bevisene som har blitt samlet inn til nå er nok til å domfelle noen. Laboratorieresultatene vi har fått til nå, er ikke nok til å trekke konklusjoner.

Ifølge politikildene er planen å avslutte etterforskningen innen jul - med mindre «nye bevis kommer dalende fra himmelen».

- Vi håper portugisisk politi vil fortsette etterforskningen grundig og ikke stanser før de har fastslått hva som skjedde da Madeleine forsvant, sier McCann-familiens talsmann Clarence Mitchell.

- Vi vil ha henne hjem så fort som mulig. Privatdetektivene våre fortsetter å jobbe tett med portugisisk politi, og vi håper de vil opprettholde så mange etterforskere som nødvendig for å finne henne og bringe henne trygt hjem.

- Verste som kan skje
Nyheten om at portugisisk politi nå vil avslutte etterforskningen, skal være det verste som kunne skje familien.

- Det absolutt verste som kan skje Kate og Gerry, er om saken ikke blir løst og de fortsetter å ha formell status som mistenkte, sier en venn av familien til Daily Express.

Samtidig truer en kvinne med rettslige skritt, etter at vitner har hevdet at hun bar rundt på Madeleine to dager etter forsvinningen. Michaela Walczuch (34) er kjæresten til britiske Robert Murat - sakens første offisielt mistenkte.

En lastebilsjåfør har forklart for politiet at han så en kvinne som lignet på Walczuch med et barn som var svært likt Madeleine omtrent 40 kilometer fra Praia da Luz. Men en venn av Walczuch har sagt at kvinnen ikke kan ha hatt noe med kidnappingen å gjøre, da hun befant seg i kirken på forsvinningstidspunktet.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot