RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslutter letingen i Polen

Sist oppdatert:
Polske myndigheter avsluttet mandag letingen etter flere ofre i utstillingshallen som kollapset i Katowice lørdag. 67 personer er funnet døde.

En 34 år gammel mann døde mandag av skadene han pådro seg da taket kollapset, melder Reuters. Dermed er 67 personer bekreftet omkommet etter katstrofen.

Myndighetene i forstaden Chorzow utenfor Katowitze har gitt opp å finne flere overlevende etter ulykken lørdag ettermiddag. De 13 redningshundene som ble brukt i letingen etter flere ofre har ikke markert flere funn.

- Redningsarbeidet er over. Vi regner ikke med å finne flere i bygningen, sier en talsmann for lokalmyndighetene i Silesia-distriktet.

Mandag startet arbeidet med å rive resten av bygningenutsillingshallen. Arbeiderne går forsiktig fram, i tilfelle det befinner seg flere døde i ruinene.

Identifisert
Rundt 500 brevdue-entusiaster var i hallen da den kollapset. Den siste personen som ble reddet ut i livet, ble funnet fem timer etter at katastrofen inntraff.

51 av de 67 omkomne er identifisert. Blant disse er to slovakere, to tsjekkere, en nederlender, en belgier og en tysker. Ifølge det tyske utenriksdepartementet har to tyskere omkommet. Rundt 160 mennesker ble skadd i ulykken.

Landesorg
Polens president Lech Kaczynski har erklært tre dagers landesorg etter katastrofen. Han kaller ulykken den største tragedien som har hendt i Polen siden kommunismen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere