RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avsvidd solskinnsstat

Sist oppdatert:
Mange av innbyggerne i California har lite å vende tilbake til.

Været er for øyeblikket på brannfolkenes side i kampen mot de gjenværende brannene i California, ifølge BBC.

Men den varme vinden som ga næring til de voldsomme brannene før helga, kan være tilbake allerede søndag, ifølge meteorologene. Det øker frykten for at brannene igjen vil blusse opp.

Likevel er det ikke ventet at vindene vil være tilsvarende kraftig som Santa Ana-vinden som feide sørover delstaten med en styrke på opptil 160 kilometer i timen.

Tusenvis av hjem truet
Fredag var de fleste skogbrannene i Los Angeles-distriktet i ferd med å dø ut. I San Diego og Orange-distriktene er imidlertid flere tusen hjem fortsatt truet av brannene.

I San Diego hvor rundt en halv million mennesker har måttet flykte, fokuserer nå myndighetene på å få innbyggerne tilbake til sine hjem.

Mange har imidlertid lite å vende tilbake til. En Vietnam-veteran forteller til Reuters at hjemmet hans var ett av 30 hus i nabolaget som var tatt av flammene.

- Området er fullstendig utbrent. Trærne er svarte... Det minner meg om Vietnam, sier krigsveteranen Steve Conner (62).

Forurensning
I tillegg til at mange har mistet sine hjem og eiendeler, må de utstå forurenset luft som en følge av røyken og asken som ligger over store deler av de rammede områdene. Rent drikkevann og strøm er også mangelvare.

For mange av innbyggerne vil det ta dager bare å nå fram til hjemmene sine, fordi veier og bruer i området må sjekkes før de kan tas i bruk.

Bare i San Diego-distriktet alene er om lag 2000 kvadratkilometer svidd av i løpet av få dager. Minst 1800 hjem og andre bygninger er blitt flammenes rov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere