RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Ansar-angrep

Sist oppdatert:
Mulla Krekar avviser i et intervju at organisasjonen Ansar al-Islam kan ha stått bak angrepet mot FNs hovedkvarter i Bagdad.

Ansar al-Islam er én av gruppene som er blitt beskyldt av amerikanske myndigheter for å stå bak angrepet på FNs hovedkvarter i Bagdad, der 24 mennesker ble drept.

Benekter kontakt

- Det var ikke Ansar al-Islam. Pentagon og CIA tar feil, sier den tidligere lederen for Ansar al-Islam, Mulla Krekar, i et intervju med den italienske avisen La Republicca.

Mulla Krekar bekrefter at han har kommet med utsagnet, men avviser overfor TV 2 Nettavisen at han snakker på vegne av den nåværende organisasjonen.

- Jeg kan ikke snakke på vegne av dem. Av de 17 medlemmene som satt i styret på min tid vet jeg om to som er blitt drept. Jeg er her i Norge, og de andre vet jeg ikke hvem er, sier han.

- Gjør ingenting mot sivile

Krekar hevder han uttaler seg til La Republicca på grunnlag av tidligere erfaring med Ansar al-Islam.

- De gjør ingenting mot sivile mennesker, ingenting. For øvrig mener jeg FN har spilt en positiv rolle i Irak, understreker Krekar.

I intervjuet med den italienske avisen kommer det videre frem at Krekar mener lojale Saddam-folk som står bak FN-bombingen.

- Jeg nevnte dét og to-tre andre alternativer, basert på hva jeg tror, sier Krekar til TV 2 Nettavisen.

Advarer mot nye angrep

Nå advarer han USA og Storbritannia mot nye angrep.

- Amerika løper en risikio for nye angrep hvis det ikke gir plass til islam. Ikke bare i Irak, men også i sin egen bakgård, sier Krekar til Republicca.

- Jeg sa også kanskje, presierer Krekar. Men når det er slik at Tony Blair fremstår som et talerør for George W. Bush, så tror jeg det er slik. Hva gjelder andre europeiske land som for eksempel Norge, Sverige, Frankrike og Tyskland, som ikke støtter krigen på samme måte, tror jeg ikke disse behøver å frykte noe i forbindelse med Irak, sier Krekar.

Amerikanske myndigheter karakteriserer Ansar al-Islam som "en terroristgruppe" med "tette bånd til og støtte fra" al-Qaida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere