Avviser kidnappernes krav

De fire italienske gislene har vært savnet siden mandag.

De fire italienske gislene har vært savnet siden mandag. Foto: (Al-Jazeera/AFP/Scanpix)

Gisseltakere truer med å drepe tre italienere om fem dager hvis ikke det italienske folket protesterer mot landets militære nærvær i Irak. Kravet blir avvist av italienske politikere.

26.04.04 22:03

- Dette er et budskap fra en annen planet. Et seriøst land kan ikke godta utpressing, sier Marco Follini, lederen for det kristendemokratiske partiet UDC, som sitter i regjeringen sammen med Forza Italia. Også opposisjonsledere avviser kravet blankt:

- Vi som er imot krigen, er fullstendig imot enhver forhandling med kidnappere og terrorister, sier Francesco Rutelli, lederne for alliansen mellom moderate og sosialistiske partier.

Viste video
Kunngjøringen fra den irakiske gruppen Grønne brigade ble mandag offentliggjort av den arabiske TV-kanalen Al-Arabiya, som også viste bilder av gislene.

Gruppen lover å løslate de tre mennene hvis italienerne organiserer demonstrasjoner innen fem dager i protest mot Italias deltakelse i okkupasjonen. Italia har 3.000 soldater i Irak.

Slektninger har bekreftet mennenes identitet, det er de samme som ble vist fram i et videoopptak 13. april. Da krevde kidnapperne at italienske styrker ble trukket ut av Irak. Senere ble ett av gislene drept.

Arabisk kledd
Det siste videoopptaket er datert 25. april og viser tre ubarberte menn som spiser. De har på seg arabiske klesdrakter.

- Vi vil vise tillit og sette dem fri hvis dere viser sympati med vår sak, viser solidaritet med oss og offentlig avviser politikken til deres statsminister ved å arrangere en stor demonstrasjon i deres hovedstad mot krigen. Vi gir dere fem dager. Etter det vil vi drepe dem uten å nøle og uten flere advarsler, heter det i gruppens kunngjøring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag