RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviste Jusjtsjenkos kandidat

Sist oppdatert:
Det ukrainske parlamentet avviste tirsdag kandidaturet til fungerende statsminister Jurij Jekhanurov.

Jekhanurov var imidlertid ikke langt unna å oppnå parlamentets støtte. Han fikk 223 stemmer, tre for lite til å bli utnevnt til statsminister, melder nyhetsbyrået AP. President Viktor Jusjtsjenko utpekte Jekhanurov til ny statsminister etter at han 8. september sparket Julija Tymosjenko, sin nære allierte fra Oransjerevolusjonen .

Avstemningen i parlamentet tirsdag var et sviende nederlag for Jusjtsjenko, som selv møtte fram i parlamentet for å be om støtte til sin kandidat. Presidenten advarte nasjonalforsamlingen om at et nei til Jekhanurov ville oppfattes som støtte til krefter som jobber for å destabilisere landet.

Opposisjonspartiene lot seg ikke skremme av presidentens uttalelser; det gjorde heller ikke fraksjonene som nå støtter Tymosjenko, som av mange ukrainere oppfattes som den virkelige helten fra fjorårets massedemonstrasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere