Aylans far reiser hjem for å begrave familien i Syria

Abdullah Kurdi reiste fredag hjem til Kobani i Syria for å begrave sine døde barn og kone. Han håper bildene av hans tre år gamle sønn Aylan vil vekke verden.

Abdullah Kurdi reiste fredag hjem til Kobani i Syria for å begrave sine døde barn og kone. Han håper bildene av hans tre år gamle sønn Aylan vil vekke verden. Foto: Murad Sezer (Reuters)

Abdullah Kurdi, faren til tre år gamle Aylan som druknet på vei til et liv i fred og frihet, har reist hjem for å begrave sin kone og to sønner i hjembyen Kobani i Syria.

Bildene av den lille treåringen som ligger død i vannkanten på en tyrkisk feriestrand, har ført til sterke reaksjoner over hele verden. Også Aylans fem år gamle storebror Galip og moren Rehan (35) var blant de tolv flyktningene som omkom da båten de satt i, kantret i sjøen mellom Tyrkia og Hellas.

Fredag forlot Abdullah Kurdi (40) den tyrkiske byen Bodrum. Med seg hadde han kistene med sine to døde barn og kone, og han ble fulgt av andre familiemedlemmer. Gravfølget ble eskortert av tyrkiske sikkerhetsstyrker fram til grensen til Syria.

– Starten på slutten

Deretter fortsatte de reisen mot Kobani, den kurdiskdominerte byen nord i Syria. Kolonnen med journalister og fotografer, samt en rekke aktivister som også fulgte gravfølget, ble imidlertid stanset ved grensen.

(Artikkelen fortsetter under)

Før han reiste, sa Kurdi i et intervju med avisen Mirror at han håper familiens skjebne kan bli starten på slutten på flyktningkrisen.

– Jeg håper bildene av min døde sønn forandrer alt. La dette bli siste gangen, sier han til avisen.

Symbol

Lille Aylan og hans bror og mor er bare tre av titusenvis av barn og voksne som har mistet livet i forsøket på å ta seg bort fra krig og konflikter til et tryggere liv i Europa.

Likevel har de sterke bildene av den lille kroppen i rød t-skjorte og blå kortbukse blitt et symbol på de mange tragiske skjebnene i migrasjonsstrømmen til Europa. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.