*Nettavisen* Nyheter.

Baby døde da hun ble forlatt i bilen

Foto: Indianapolis Police

Faren lot datteren (4 md.) sitte i bilen på rekordvarm dag mens han mekket på motorsykkelen.

09.07.12 15:31

(Nettavisen/NTB): En fire måneder gammel jente ble funnet død i en bil i forstaden Greenfield i den amerikanske byen Indianapolis lørdag. Dødsfallet knyttes til hetebølgen som har rammet en rekke delstater i USA i helgen. Indianapolis hadde en rekordtemperatur på 40,5 celsiusgrader.

Se nyhetsinnslag nederst i saken!

Babyens far, Joshua Strycinski (18), ble arrestert og sitter varetektsfengslet i Hancock County, ifølge lokale medier.

Politisjef i Greenfield, John Jester, sier at dødsfallet til jenta fortsatt er under etterforskning, men legger til at jenta trolig ble forlatt alene i bilen «over en lengre periode», melder nyhetsbyrået AP.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mekket på motorsykkelen
Politiet ankom bilen ved 15.35-tiden lørdag lokal tid. Babyen ble straks fraktet til sykehus.

- Babyen hadde blitt forlatt i bilen i en lengre periode. Babyen ble erklært død da hun ankom sykehuset, sier Jester.

Faren mekket på crossmotorsykkelen sin utenfor huset sitt mens datteren lå i den glovarme bilen, opplyser politiet.

- Det er altfor varmt til å være i biler, sier Jester.

52 grader i bilen
Samme dag klarte politiet å redde en 16 måneder gammel jenta som satt innesperret i en Ford Explorer SUV i én time i Fishers like utenfor Indianapolis. Bilen sto parkert utenfor en butikk.

Politiets talsmann, Tom Weger, forteller at det var 52 grader i bilen da politiet reddet ut jenta ved å knuse sidevinduet. Kort tid etter ble jenta rammet av et anfall.

Babyen ble sendt til sykehus, men tilstanden er fortsatt kritisk. Jentas mor, Meg Trueblood (30), er siktet for barneforsømmelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Skjermdump: wthr.com)

Minst døde
Minst 42 mennesker har mistet livet i USA i en hetebølge som har ført til rekordhøye temperaturer i rundt 12 stater sør og øst i landet.

Både fredag og lørdag ble det satt nye varmerekorder, men søndag var det ventet at temperaturene ville falle noe, skriver BBC. I Washington DC ble det lørdag målt 41 grader og i St. Louis i Missouri hele 46 grader.

Samtidig er det varslet flere stormer. Mange hjem i West Virginia, Virginia, Ohio, New Jersey, Maryland og Indiana er fortsatt uten strøm etter stormene som herjet området i forrige uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Skjermdump: wthr.com)

Uten aircondition
Ifølge amerikanske medier er de fleste omkomne eldre mennesker som har vært etterlatt i hus uten aircondition på grunn av strømbrudd.

I Chicago har ti personer mistet livet på grunn av hetebølgen, mens minst ti har mistet livet i de østlige statene Virginia og Maryland.

Tre personer døde i Wisconsin, Ohio og Pennsylvania, mens to omkom i Tennessee.

Delene av USA som har vært rammet av en hetebølge, kan se fram mot mer behagelige temperaturer.

- Temperaturene vil synke, bekreftet Den nasjonale meteorologtjenesten søndag.

170 døde i Russland
Flere steder i verden er rammet av ekstremvær denne helgen. I Russland døde minst 170 mennesker som følge av en flomkatastrofe.

Myndighetene har oppfordret til landesorg, men må tåle stadig sterkere kritikk for dårlig beredskap.

Regionale ledere og organer har ikke lært av tidligere oversvømmelser, ble det hevdet mandag. Dette gjelder spesielt i områdene rundt den verst rammede byen Krymsk, rundt 200 kilometer nordvest for feriebyen Sotsji ved Svartehavet.

- Tragedien i Krymsk var et svært tydelig eksempel på hva slurv og grunnløs optimisme kan føre til, skrev den regjeringsvennlige avisen Izvestija.

- Folk ble ikke evakuert og ikke advart om farene som truet, framholdt opposisjonelle Vedomosti.

Venter på hjelp
I de oversvømte områdene ventet tusenvis av mennesker mandag fortsatt på hjelp. Mange manglet det aller nødvendigste, som mat og klær, etter oversvømmelsen som skal ha ødelagt flere enn 5.000 hus i katastroferegionen rundt 1.200 kilometer sør for Moskva.

Meteorologene har advart om fare for nye, store regnskyll, som kan gjøre allerede svekkede broer, veier og bygninger enda farligere. Flere andre tidligere sovjetrepublikker tilbyr nå Russland nødhjelp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.