*Nettavisen* Nyheter.

Baby drept på Vestbredden

Minst to personer skal være drept og to skadd på Vestbredden etter at en palestinsk aktivist gikk til angrep under israelernes nyttårsfeiring.

26.09.03 23:23

En talsmann for Røde Davidstjerne, tilsvarende Røde Kors og Røde Halvmåne, forteller om to drepte til Haaretz'Daily.

- Vi har to døde, en 28 år gammel mann og ei to måneder gammel jente, opplyser talsmannen ved navn Dror Riechter.

Riechter informerer videre om at to er lettere skadd.

Den palestinske gjerningsmannen ble drept av israelske forsvarsstyrker, mens området ble gjennomsøkt for eventuelle andre aktivister.

Jødiske bosettinger på Vestbredden er blitt jevnlig angrepet etter at den palestinske offensiven for selvstendighet ble gjenopptatt for tre år siden.

- Det har nesten blitt en tradisjon for palestinske grupper å angripe oss under de jødiske høytidene, da de tror vi ikke er like påpasselige som ellers, sier den israelske regjeringstalsmannen Avi Pazner.

Det internasjonale samfunn anser bosettingene for å være ulovlige i henhold til internasjonal rett, mens israelske bosettere hevder de har en gudegitt rett til å leve på Vestbredden.

USA, Russland, EU og FN ble tidligere fredag enige om å kreve at Israel ikke må bygge flere bosettinger i området. I tillegg ble palestinske myndigheter bedt om å slå hardt ned på aktivister som utfører angrep mot isralere.

Negohot ligger i nærheten av byen Hebron, som er delt mellom den palestinske befolkningen og israelske bosettere.

Angrepet fant sted under feiringen av jødisk nyttår, Rosh Hashanah, som begynte ved solnedgang fredag og varer i to døgn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.