RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Babydrapskvinne får ny sjanse

Sist oppdatert:
Amerikanske Cathy Lynn Henderson drepte den 3 måneder gamle gutten hun passet på, begravde ham og rømte.

Onsdag skulle 50 år gamle Henderson blitt avlivet i delstaten Texas for ugjerningen mot 3-måneder gamle Brandon Baugh. Men en appelldomstol bestemte mandag at hun får en ny sjanse til å bevise at drapet var en ulykke, skriver avisen The Daily Texan.

Kvinnen fra Missouri får en ny rettssak etter at det oppsto tvil om hvorvidt Brandon Baugh ble slått i hjel eller døde ved en ulykke i huset utenfor Austin 21. januar 1994.

Den gang mente en domstol at det fantes tilstrekkelig bevis på at Henderson drepte barnet, rømte fra Austin og levde i det skjulte til hun ble funnet i Missouri nesten ett år etter Brandons død.

Ny forskning kan være redningen
Henderson var babysitter for Brandon og hans storesøster mellom 1993 og 1994. Hun hevder at dødsfallet skyldes en ulykke etter at hun mistet gutten på betonggulvet, og at hun begravde gutten og rømte i panikk.

En rettsmedisin ekspert bekreftet i retten at Brandon døde av kraniebrudd, og at det ikke kunne vært forårsaket av en ulykke, ifølge den amerikanske avisen.

Likevel har ny amerikansk forskning om kraniebrudd hos småbarn fått rettsapparatet til å revurdere dommen mot Henderson.

Der er kun blitt henrettet 11 kvinner siden USA i 1976 igjeninnførte dødsstraffen. Det sitter i dag 51 kvinner på dødsgangene i USA, ifølge det amerikanske Execution Information Center.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere