Partiets andre leder, Robert Habeck, skal på sin side lede et utvidet departement som samler økonomi og klima, opplyser partiet.

Baerbock var statsministerkandidat for De grønne, som i vår var oppe i hele 28 prosent på meningsmålinger og dermed Tysklands største parti.

I valget i september måtte partiet nøye seg med 15 prosent oppslutning, men også det var en framgang på 6 prosentpoeng fra forrige valg og sikret dem en plass i regjeringskoalisjonen sammen med Sosialdemokratene og Fridemokratene.

Tysklands nye utenriksminister er født i Hannover i Niedersachsen og var trampolineutøver på elitenivå i ungdommen. Hun er utdannet statsviter og jurist, med spesialisering innen internasjonal rett.

Hun har lovet at menneskerettigheter skal prioriteres høyt, og varslet at både Russland og Kina vil få mindre å gå på etter den handelsdrevne, pragmatiske tilnærmingen i Angela Merkels regjeringstid.

Hun er motstander av den kontroversielle Nord Stream 2-gassledningen, som går fra Russland til Tyskland. Merkel er for Nord Stream 2, men prosjektet er møtt med sterk kritikk fra Ukraina, USA og flere andre, som mener det vil gjøre Europa enda mer energiavhengig av Russland.

Baerbock ble valgt inn i Forbundsdagen fra delstaten Brandenburg i 2013, er gift, har to barn og fyller 41 år 15. desember.

(©NTB)