RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bagel til 5500 kroner

Sist oppdatert:
Ville du gravd så dypt i lommeboka for å sette tennene i denne bagelen? Se video.

En kokk i New York har kommet opp med en eksklusiv bagel til de som er sultne og har mye penger.

Bagelen er toppet med kremost med hvit trøffel og bær som er dekket med rieslinggelé og 23-karat gylne blader i gull. Bagelen er kreert av kokken Frank Tujague ved Westin New York hotell på Times Square. Og prisen - 1000 dollar, ca. 5.500 norske kroner.

Markedsfører råvarer
- Jeg ønsket noe som snakker til New York. Hva gjør det bedre enn en bagel? Men jeg ønsket ikke en ordinære en. Vi ønsket en som kunne promotere sesongbaserte ingredienser og sjeldne ingredienser samtidig. Det var da jeg kom på hvilken sesong vi var i og kom til å tenke på den hvite trøffelen, sier han.

Bagelen er en av flere matretter til 1000-dollar. På menyen finnes også en iskremsorbet toppet med mer gullblader, og pizza toppet med seks ulike typer kaviar og hummer, ifølge Reuters.

- Vi begynte med det beste, også trøflene. Så vi ber om å få beskjed et døgn i forveien når vi sender bestilling, slik at vi kan få transportert trøflene hit den samme dagen. Så forbereder vi kremosten, snitter trøflene, før vi legger på bærgeleen, og skaper finishen og elegansen ved å legge på gullbladene, sier Tujague.

Til et godt formål
Men denne ekstravagansen er ikke til egen fortjeneste. 100 prosent av overskuddet går til en organisasjon som sponser matkunst, samt et stipendfond for fremtidige studenter.

En bonus for dem som velger å bestille den eksklusive bagelen, er at de slipper unna skatt og tips, som begge er inkludert.

Tujague anbefaler også at man fortærer bagelen med vann som tilbehør for virkelig å få fram trøffelsmaken.

Siden trøffelsesongen er forholdsvis kort, så er bagelen på menyen kun fram til 14. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere