RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakkekamper ved Tyr

Sist oppdatert:
Flere skal ha blitt drept da israelske soldater var i trefninger med Hizbollah-krigere ved Tyr. Samtidig ble Beirut bombet i natt.

For tredje natt på rad utførte israelske krigsfly lørdag luftangrep mot de sørlige delene av den libanesiske hovedstaden Beirut, melder lokale tv- og radiostasjoner, ifølge AP.

Libanesisk politi opplyser til AFP at bydeler hvor Hizbollah har sterk støtte ble rammet av fem raid. De ble ikke gitt opplysninger om skadde.

Tidlig lørdag morgen ble det meldt om rakettangrep i utkanten av den Israelske byen Haifa. Medisinsk personell sier de behandlet fem mennesker for splintskader.

I løpet av natten svermet israelske kamphelikoptere over byen Tyr sør i landet og pepret flere områder med maskingeværild. Etter å ha blitt møtt med antiluftskyts, avfyrte helikopterne fire raketter ved den nordlige innfartsåren til byen.

Flere andre mål øst og sør for Tyr ble truffet av angrep utført av krigsskip og fly.

Ifølge Hizbollah-geriljaens egen fjernsynsstasjon ble en israelsk soldat drept og tre skadd da fallskjermsoldater forsøkte å lande ved byen. Den israelske hæren bekrefter lørdag morgen at en soldat ble drept og åtte skadd.

Libanesiske sikkerhetskilder sa til Reuters at to enheter med israelske soldater landet ved den nordlige inngangen til byen, og forlot området etter tre timer, etter trefninger med Hizbollah-krigere. Fem libanesere, inkludert en soldat fra den libanesske hæren, skal ha blitt drept.

Presset øker på USA og Frankrike om å bli enige i FN, slik at Sikkerhetsrådet kan vedta en resolusjon som ber om å stans i krigen. Fredag ble den blodigste dagen siden krigen startet. Ifølge AFP ble minst 63 mennesker drept - 60 i Libanon og tre i Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere