RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bali-bomberen delvis frikjent

Sist oppdatert:
Den radikale muslimske lederen Abu Bakar Bashir ble torsdag dømt for medvirkning til bombeaksjonen på Bali, der 202 mennesker mistet livet.

Abu Bakar Bashir ble dømt til 30 månders fengsel, ellter at han ble frikjent for de mest alvorlige punktene i tiltalen, melder Sky News. Bashir var tiltalt for å være hjernen bak aksjonen.

Bashir var tiltalt for en rekke forhold knyttet til bombeangrepene, og aktoratet hadde bedt om åtte års fengsel hvis han ble funnet skyldig.

Se web-TV her (abonnement)

De fleste av de 202 som mistet livet da en nattklubb på Bali ble rammet av en bombeaksjon i oktober 2002, var utenlandske turister. Fire norske studenter ble skadd i angrepene. Til sammen var det 140 norske studenter på øya.

Vestlige myndigheter har anklaget Bashir for å være den åndelige lederen for Jema'ah Islamiah, som regnes som den indonesiske grenen av terrornettverket al-Qaida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere