RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ban ber Sikkerhetsrådet gripe inn i Syria

UTÅLMODIG: FNs generalsekretær Ban Ki-moon oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å handle snarest i krigsherjede Syria.
UTÅLMODIG: FNs generalsekretær Ban Ki-moon oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å handle snarest i krigsherjede Syria. Foto: Ruben Sprich (Reuters / NTB Scanpix)
– Jeg ber rådet om å handle umiddelbart, sier FNs generalsekretær.

NEW YORK (NTB-Reuters): FNs generalsekretær Ban Ki-moon oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å handle snarest i krigsherjede Syria.

I sin månedlige rapport til Sikkerhetsrådet advarer Ban Ki-moon om at kaoset i Syria vil forverre seg om FN ikke gjør noe.

– Jeg ber rådet om å handle umiddelbart i møte med de vedvarende grusomhetene og bruddene på menneskerettighetene som skjer i Syria på daglig basis, skriver generalsekretæren i rapporten fra 23. juni.

I fjor forsøkte FNs sikkerhetsråd, uten hell, å få den fire år lange syriske borgerkrigen inn for Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Syrias allierte i Russland, støttet av Kina la ned veto mot forslaget, samt tre andre resolusjoner som kunne true president Bashar al-Assads regjering.

I sin siste rapport sier Ban at rundt 12,2 millioner mennesker i Syria trenger hjelp, deriblant mer enn 5 millioner barn.

Det nåværende kaoset i Syria startet i 2011 da regjeringen slo brutalt ned på fredelige demonstranter i landet. I dag kjemper en rekke opprørsgrupper mot både regimet og mot IS, som har utnyttet den kaotiske situasjonen og tatt kontroll over store områder i Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere