RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bank rotet bort spion-honorar

Den tidligere spionen Henrik Thomsen trodde honoraret fra sveitsiske oppdragsgivere var i trygge hender da han leverte det til sin bankforbindelse Jyske Bank.

Men obligasjonen, verdt 870.00 danske kroner, er borte for alltid. Den gikk ifølge banken i oppløsning på grunn av vannskader i bankens avdeling i Hørsholm.

Gikk til sak
Historien om det forsvunne spion-honoraret kunne vært hentet fra en dårlig roman, men for 58 år gamle Henrik Thomsen er det ramme alvor. Den pensjonerte spionen gikk til sak mot Jyske Bank for å få pengene sine tilbake, men tapte, skriver Jyllands-Posten.

Thomsen fortalte under rettssaken hvordan han hadde arbeidet som agent for den britiske etteretningstjenesten og som spion for sveitsisk etterretning. Der var fra sveitserne han fikk sitt honorar i form av en obligasjon. Den mottok han i all hemmelighet på flyplassen i München.

- Falsk, sa banken
Obligasjonen var på 50.000 amerikanske dollar og utstedt av Chase Manhatten Bank, som sikkerhet for et lån på 200.000 kroner i Jyske Bank. Jyske Bank hevdet at obligasjonen - som de ikke lenger har - var falsk og ikke verdt papiret den var skrevet på.

Retten kom til samme konklusjon basert på vitneutsagn og fotokopi av den forsvunne obligasjon.

Den pensjonerte spionen fikk dekket saksomkostningene i byretten fordi saken var så spesiell. Nå vil han gå videre med saken, dersom han får fri rettshjelp, skriver Jyllands-Posten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere