*Nettavisen* Nyheter.

Banket til døde av politiet

Foto: (Reuters)

Mens videokameraene rullet, hamret politifolkene løs på Nathaniel Jones. Jones døde av skadene.

02.12.03 09:56

Den 180 kilo tunge fargede amerikaneren havnet i klammeri med politiet utenfor en restaurant i Cincinnati. Det hele endte med at Jones døde.

Saken vekker ubehagelige minner fra tidlig på 90-tallet da svarte Rodney King ble banket opp av hvite politifolk, noe som førte til voldsomme opptøyer i Los Angeles.

Jones’ kamp med politifolkene ble festet til tape av et videokamera i en av politibilene. På videoen ser man flere politifolk som prøver å bruke en spray og batonger for å få kontroll over Jones.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politifolkene hevder de havnet i slåsskamp med Jones etter at han angrep dem. Jones døde senere av skadene på universitetssykehuset i Cincinnati.

De seks politifolkene som var innblandet i episoden er permittert mens saken etterforskes, men ifølge visepolitimester Richard Janke ble vanlige prosedyrer fulgt.

- Det vi ser på dette opptaket er i samsvar med vår trening og prosedyre. Dere så politifolk som slo mot overkroppen til mr. Jones. Dere så at de flere ganger beordret ham til å legge hendene bak hodet, sier Janke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag