*Nettavisen* Nyheter.

Banket til døde med balltre

Foto: (Scanpix)

Brutal mishandling av tre hjemløse, trolig begått av ungdommer, sjokkerer USA.

14.01.06 12:49

En gruppe unge menn gikk torsdag morgen til hemningsløst angrep på tre hjemløse menn med balltre i Fort Lauderdale i USA.

Før angrepet var over var en av uteliggerne døde og to hardt skadd.

Sjekker skolemiljø
Ingen er foreløpig pågrepet, men minst et overvåkingskamera fanget opp episoden og politiet håper bildene kan bidra til å få gjerningsmennene identifisert. Bildene viser blant annet hvordan en av voldsofrene krymper seg på bakken mens gjerningsmennene banker løs, og slår ham i hodet med balltreet.

Ifølge avisen Miami Herald er politiet i ferd med å sirkle inn gjerningsmennene. En rekke tidligere og nåværende elever ved South Plantation High School skal være avhørt.

- Vår venn vet hvem en av guttene på videoen er, sier en ikke navngitt unggutt til avisen, før politiet fører ham og flere andre ungdommer i videregående skole-alder bort fra pressen.

Bildene fra overvåkingskameraet viser en hjemløs mann som ligger og sover på en benk utenfor Florida Atlantic University i det to unge menn nærmer seg. En av de to bærer på et balltre.

Etter å ha blitt skambanket klarte uteliggeren å karre seg frem til en av bygningen i området, der han fikk varslet en vakt. Innen den tid var mannen hardt skadd.

Gaynor (45) ble drept
En time senere angrep en gruppe menn Norris Gaynor (45) i Esplanade Park, også han mens han sov på en benk. Gaynor ble sendt til sykehus, men overlevde ikke overfallsmennene, skriver Miami Herald.

Klokka 04.00 snublet en blodig, mishandlet mann ut på veien ved Church-by-the-sea i Fort Lauderdale. Mannen er brakt til sykehus, og også hans tilstand skal være alvorlig.

- Dette pleier å være et fredelig sted for våre menighetsmedlemmer som vil sitte og tenke, sier pastor Linden DeBie ved Church-by-the-sea til Miami Herald.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.