RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banning på jobben er bra

Stygt språk reduserer stress og er bra for både arbeidskraft og ledelse.

Det er ikke måte på hvilke positive effekter litt løssluppent språk kan gi: Det bygger lagånd, tillater staben å få uttrykk for frustrasjon og danner gode grunnlag for mellommenneskelige forhold.

Slik konkluderer professor Yehuda Baruch ved universitetet i East Anglia i England, etter å ha studert oppførselen til over 100 personer i jobbsammenheng i Storbritannia og USA.

Positivt ladd
- Ansatte bruker bannskap på en kontinuerlig basis, men ikke nødvendigvis på en negativ eller fornærmende måte, sier Baruch til nettstedet Ananova.

Kvinner banner mer enn forventet, spesielt når det ikke er menn til stede.

- Bannskap brukes som et sosialt fenomen for å gjenspeile solidaritet mellom personer og for å øke samholdet i en gruppe. Eller som et psykologisk fenomen for å lette på trykket, sier han.

- Se gjennom fingrene
Professoren advarer imidlertid mot at banning som brukes for å uttrykke negativitet eller fornærmende budskap kan forårsake stress og burde fases ut.

- Ledelsen trenger å forstå hvordan de ansatte tenker rundt banning. Utfordringen er å mestre kunsten å vite når man skal se gjennom fingrene, sier Baruch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere