RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/SCANPIX

Bannlyst fra politikken

Sist oppdatert:
Tidligere statsminister i Thailand Thaksin Shinawatra har fått et forbud mot å bedrive politikk de neste fem årene grunnet valgfusk.

I tillegg har 110 andre thailandske politikere mistet retten til å bedrive politikk de kommende fem årene. Det er en konstitusjonell domstol som har besluttet at eksstatsministerens politiske parti, Thai Rak Thai, har bedrevet valgfusk ved å bestikke mindre politiske partier under valget i april 2006.

Thai Rak Thai-partiet må dermed oppløses, og samtlige høytstående partimedlemmer er pålagt et forbud mot å virke som politikere i en femårsperiode, melder BBC.

- Dette er en helt uakseptabel kjennelse og vi er skuffet over at dommen er så hard overfor Thai Rak Thai, sier den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra.

Den tidligere statsministeren ble avsatt under et militærkupp anklaget for korrupsjon. Han valgte å trekke seg som partileder like etter, og bor i eksil i London på det nåværende tidspunktet.

Kupplederne i Thailand har dannet en midlertidig regjering, men lover en ny grunnlov og et nytt valg innen utgangen av 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere