RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bannon med knallhard kritikk av Trump-medarbeidere i ny bok

STEVE BANNON var rådgiver for president Donald Trump de første månedene etter at han inntok Det hvite hus.
STEVE BANNON var rådgiver for president Donald Trump de første månedene etter at han inntok Det hvite hus. Foto: Olivier Douliery (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Møtet mellom en russisk advokat og Donald Trumps nærmeste medarbeidere i 2016 var «forrædersk», hevder tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon i en ny bok.

NEW YORK/OSLO (Nettavisen/NTB): Deler av innholdet i «Fire and Fury» av Michael Wolff beskrives av avisa The Guardian , som har fått tilgang til boka.

På møtet i Trump Tower i juni 2016 deltok både Trumps sønn Donald Trump junior, og svigersønnen Jared Kushner. De hadde samtaler med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja, som angivelig satt på informasjon som kunne skade Hillary Clinton.

- Mistet forstanden

Flere eksperter har tidligere uttalt at møtet lå tett opptil forræderi, siden Trumps familiemedlemmer trodde de skulle få informasjon som stammet fra russiske myndigheter. Nå ser det ut til at Bannon er enig i den beskrivelsen.

I boka kaller han møtet «forrædersk», «upatriotisk» og «bad shit», ifølge The Guardian. Han sier også at møtet burde vært rapportert til det føderale politiet FBI.

Bannon spår at Russland-granskingen til spesialetterforsker Robert Mueller i stor grad kommer til å dreie seg om hvitvasking av penger. Både Donald Trump junior og Kushner kommer til å få hard medfart av etterforskerne, tror den tidligere Trump-rådgiveren.

President Trump svarer ifølge Associated Press på disse uttalelsene med en kommentar om at Bannen har gått fra vettet.

- Da han fikk sparken, mistet han ikke bare jobben, han mistet også forstanden, sier Trump ifølge nyhetsbyrået.

DONALD TRUMP JR. handlet forrædersk ved å møte Russland, mener Steve Bannon ifølge en bok som kommer ut nå i januar.

PRESSESEKRETÆR Sarah Sanders under onsdagens pressebriefing i Det hvite hus.

- Raseri og avsky

Pressesekretær Sarah Sanders sier under den daglige briefingen i Det hvite hus at president Trump føler raseri og avsky over uttalelsene fra Bannon.

- Raseri og avsky er passende når du kommer med sånne elleville påstander og fullstendig feilaktige anklager mot presidenten, hans administrasjon og hans familie, sier Sanders.

Ifølge pressesekretæren har ikke Trump snakket med Bannon siden starten av desember. Hun mener også at hans rolle under tiden i Det hvite hus er overdrevet. Dette går imidlertid imot en pressemelding fra Trump som i november 2016 fastslo at Bannon ville være en likeverdig makker til stabssjef Reince Priebus.

(©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere