RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTE: Stephen Bannon skal være ute av USAs nasjonale sikkerhetsråd.
UTE: Stephen Bannon skal være ute av USAs nasjonale sikkerhetsråd. Foto: Gage Skidmore (Flickr)

Bannon ut av USAs nasjonale sikkerhetsråd

Sist oppdatert:
Stephen Bannon mister plassen i USAs nasjonale sikkerhetsråd (NSC), opplyser kilder i Det hvite hus til amerikanske medier.

President Donald Trumps beslutning om å omorganisere NSC og fjerne Bannon innebærer ikke noen degradering av den omstridte rådgiveren, understreker kilder overfor Washington Post.

BBC skriver at Bannon fikk jobben for å holde et øye med Michael Flynn, som gikk av i februar, og at hans jobb i NSC derfor er gjort.

Til The Wall Street Journal sier Bannon at han ble satt i NSC for å deoperasjonalisere rådet etter at Susan Rize operasjonaliserte det under Obamas presidentperiode.

Les også: Trump gir Bannon mer makt

Les også: Spicer: Flynns avgang skyldes bare mangel på tillit

Ifølge en ny liste over deltakerne i den øverste komiteen i rådet er Bannon ute, mens forsvarssjefen og USAs øverste etterretningssjef er tilbake blant de faste medlemmene.

President Trump fikk krass kritikk for å ha gitt Bannon plass i USAs nasjonale sikkerhetsråd, mens forsvarssjefen mistet sin faste plass.

– Utnevnelsen av Bannon er et markant avvik fra alle tidligere nasjonale sikkerhetsråd i historien, sa den republikanske senatoren John McCain til TV-kanalen CBS da Bannon ble utnevnt i januar.

Bannon er tidligere redaktør for det sterkt høyreorienterte nettstedet Breitbart. Nettstedet er anklaget for å spre muslimhat, jødehat og falske nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere