*Nettavisen* Nyheter.

Bare 12 overlevde

Foto: (AP/Scanpix)

90 mennesker omkom i en flystyrt i et fjellområde i Indonesia mandag.

02.01.07 07:29

En kommandør i det indonesiske luftforsvaret sier at flyvraket er funnet i et fjellområde i Sulawesi-provinsen i Indonesia.

- Vi har funnet flyet, sier kommandør Eddy Suyanto til indonesisk radio, melder nyhetsbyrået AP.

12 overlevde
Han sier at flyet er totalvraket, og at det er funnet mange lik på stedet. 90 mennesker er funnet omkommet, mens tolv overlevde flystyrten. Tilstanden til de overlevende er ennå ikke kjent.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nitti mennesker er blitt bekreftet omkommet, men vi kjenner ikke til tilstanden til de andre, sier borgermesteren i Polewali, Ali Baal Masdar.

Det var det indonesiske luftforsvaret som fikk øye på flyvraket, som ligger i et fjellområde 700 meter over havet, tirsdag morgen lokal tid. Flyvraket ligger 20 kilometer unna den indonesiske byen Polewali i Sulawesi-provinsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlige værforhold
Passasjerflyet med 96 passasjerer og et mannskap på seks ble meldt savnet i Indonesia mandag. Flygelederne mistet kontakt med Boeing 737-400-flyet, som var på vei fra Java til Sulawesi-øyene, sent mandag lokal tid. Flyet befant seg da i en høyde på 35.000 fot, og var bare en time unna landing. Det var svært dårlige værforhold. Området har vært rammet av storm og sterk vind de siste dagene, og rundt 400 mennesker er fortsatt savnet etter at et passasjerskip forliste utenfor Java lørdag morgen.

Ifølge Reuters skal de fleste som var om bord i flyet være indonesiske, mens tre var av annen nasjonalitet.

Det 17 år gamle flyet skal ha gjennomgått en sikkerhetssjekk 25. desember i fjor, og skal ha vært i god stand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag