*Nettavisen* Nyheter.

Bare fire av ti flyktninger som får avslag, reiser hjem igjen

Asylsøkere som sover på gaten i Berlin, i påvente av at kontoret der de skal levere asylsøknaden skal åpne. Mange asylsøkere som får avslag i Tyskland, nekter å reise hjem igjen. Foto: Stefanie Loos (Reuters / NTB scanpix)

- Hvis vi kutter stønader og gjør det vanskeligere å få opphold, er jeg redd vi bare vil drive flere til å bli her illegalt.

Totalt har EU-landene, Sveits og Norge behandlet 466.000 nye asylsøknader det siste året. Over halvparten har fått avslag, og antallet vil bare øke på grunn av den kraftige økningen i flyktningstrømmen.

Det viser tall fra EU-kommisjonen, skriver Aftenposten.

Ifølge Washington Post klarte Tyskland kun å returnere 4700 av de 35.000 som ble bedt om å dra i 2014.

Les også: Erna Solberg: - Flyktningestrømmen vil koste Norge 40-50 mrd. kroner

- Hvis vi kutter stønader og gjør det vanskeligere å få opphold, er jeg redd vi bare vil drive flere til å bli her illegalt. Mange vil nok heller bo ulovlig i Tyskland enn å reise tilbake til Ungarn eller enda verre – til bomber og krig hjemme, sier pastoren Martens til Aftenposten.

Tirsdag redegjorde statsminister Erna Solberg (H) for flyktningsituasjonen i Stortinget. Solberg sa da at flyktningene vil kunne koste Norge mellom 40 og 50 milliarder kroner de neste fem årene.

De siste prognosene fra UDI er det vil komme 23.000 asylsøkere til Norge i år, og 33.000 neste år.

Les også: - Flyktningstrømmen vil gi et stort press på skoler og barnehager
Les også: Hareide ber Siv rydde opp i «kaoset hun skapte»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.