Bårene til 18 italienske soldater sendt hjem

Foto: (EPA/Scanpix)

Bårene til 18 italienere som ble drept i attentatet mot Italias base i Nassiriya i Irak onsdag, kom hjem til en tårevåt mottakelse lørdag kveld.

15.11.03 22:06

Dekket av røde, hvite og grønne italienske flagg ble de 18 kistene båret ut av transportflyet på Ciampino-flyplassen utenfor Roma, til de sørgmodige tonene fra en enslig trompet, melder NTB-Reuters.

Kistene ble båret forbi sørgende slektninger og en æresgarde av soldater i stram giv akt. Statsminister Silvio Berlusconi og flere ministere var også til stede.

16 av de døde som kom hjem lørdag, var soldater og politifolk, og to var sivile. Enda en kritisk såret italiensk soldat døde lørdag på et sykehus i Kuwait. Hans kiste blir fløyet hjem søndag.

President Carlo Azeglio Ciampi ventes å avslutte et besøk i USA én dag tidligere for å være til stede tirsdag ved begravelsen av de 19 som ble drept, i San Paolo-basilikaen i Roma.

Bårene med de drepte skal ligge på lit-de parade i Vittorio Emanuele-monumentet, den enorme marmorstrukturen midt i Roma der den ukjente soldats grav befinner seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.