RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barker sammen på nett

Sist oppdatert:
Det går hardt for seg i cyberspace når politiske motstandere barker sammen.

Brukerne av internettsamfunnet Second Life har denne uken vært vitne til flere «voldelige» sammenstøt mellom høyreekstreme og venstreradikale demonstranter. Det som startet plakater med og slagord, endte med skyting og kasting av eksploderende griser, skriver Independent Online.

Det hele startet da det franske nasjonalistpartiet Nasjonal Front med Jean Marie Le Pen i spissen gjorde sitt inntog i cyberspace.

2,4 millioner brukere
Second Life er et onlinespill og en virtuell verden der 2,4 millioner deltakere skaper sin egen identitet og blant annet kan drive business i cyberspace med egen valuta. Men da det franske nasjonalistpartiet kjøpte seg tomt og etablerte sitt eget cybercpace-kontor - som det første europeiske partiet - ble det bråk.

Kastet griser
Den første kvelden med demonstrasjoner møtte Second Life-brukerne opp med plakater mot Le Pen og hans følgesvenner. Den påfølgende kvelden var konflikten trappet opp, og brukerne hadde væpnet seg. Noen «skjøt» med maskinvåpen. Andre kastet griser som eksploderte, rapporterer James Au på nettstedet New World Notes, som skriver om livet i Second Life.

En gruppe som kalte seg Second Life Left Unity sendte ut en pressemelding der de opplyste at de hadde kjøpt en cyberspace-eiendom like ved Nasjonal Fronts kontor og derfra ville demonstrere inntil partiet la ned virksomheten.

- Der det finnes fascister vil vi sørge for at de ikke får fred til å forderve og lyve for anstendige mennesker, het det i pressemeldingen.

Flyttet partikontoret
Noen dager senere var Nasjonal Fronts bygning borte - bare noen plakater sto igjen med bilde av Le Pen - med Hitler-bart.

Ifølge Guardian hadde imidlertid bare Nasjonal Front flyttet til et annet område i Second Life

Samtidig går diskusjonen i og utenfor nettsamfunnet om det høyreekstreme partiets tilstedeværelse bryter med vilkårene om antirasisme som Second Life-brukerne må skrive under på.

Flytter inn i cyberspace
Datagiganten IBM spår at virtuelle verdener som Second Life vil påvirke forretningslivet og samfunnslivet i den virkelige verden. Selskapet kjører allerede flere kurs, arrangerer selskapeligheter og tar forretningsmøter på Second Life. BBC har avholdt flere konserter, og nyhetsbyrået Reuters har sin egen avdeling der. Et universitet i California har kjøpt seg en virtuell øy for å forske på politisk virksomhet i cyberspace, skriver Independent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere