*Nettavisen* Nyheter.

Barn er klima-tapere

Verden kommer til å ha 50 millioner miljøflyktninger innen 2010. Det vil gå verst ut over kvinner og barn.

12.04.07 09:25

Konsekvensene av klimaendringene kommer til å ramme 175 millioner barn over hele verden, er konklusjonen i rapporten til Redd Barnas søsterorganisasjon i Storbritannia.

Ifølge rapporten som kom ut denne uken, vil millioner av barn bli drept, tvunget til å flykte fra hjemmene sine og utsatt for sult, sykdom og fysiske eller seksuelle overgrep på grunn av klimaendringene.

– Barn bærer allerede hovedbyrden av klimaendringene, og millioner av nye barn vil hvert eneste år bli offer for klimarelaterte naturkatastrofer. De trenger vår hjelp raskt. Alarmklokkene har ringt lenge nok; barna kan ikke vente. Verdenssamfunnet må ta truslene fra klimaendringene alvorlig, sier generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna.

Barn i utviklingsland vil også bli hardest rammet av de mer langsomme katastrofene, som at havnivået stiger, ørkenene sprer seg og at temperaturene blir stadig mer ekstreme.

De mest utsatte er barn og kvinner i land som Indonesia, Vietnam, India, Bangladesh, Nepal, Kenya, Mozambique, Mali og Niger. Dette er land hvor det er dårlig utbygde varslingssystemer og få strategier for å motvirke effektene av klimaendringene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.