RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ISMAIL ZAYDAH (REUTERS)

Barn såret i israelske flyangrep

Sist oppdatert:
Tre palestinske barn ble såret da israelske jagerfly og kamphelikoptre angrep mål på Gazastripen natt til fredag.

Ifølge øyenvitner avfyrte de israelske jagerflyene minst fire raketter mot et åpent område i utkanten av Khan Younis sør på Gazastripen, der israelske soldater og militante palestinere støtte sammen i forrige uke.

To campingvogner skal ha blitt ødelagt i angrepet, men ingen kom til skade, opplyser palestinske kilder.

En femte rakett ble avfyrt mot en ostefabrikk i bydelen Sabra vest i Gaza by. Tre barn på to, fire og elleve år ble såret i angrepet, men tilstanden skal ikke være alvorlig for noen av dem.

Israelske kamphelikoptre angrep også et jernstøperi i flyktningleiren Nusseirat rett sør for Gaza by. Ingen skal ha kommet til skade i dette angrepet.

Nattens angrep kom noen timer etter at det ble avfyrt en rakett mot Israel fra Gazastripen. Ingen palestinsk gruppe har tatt på seg ansvaret for raketten, som ikke forårsaket skader.

En talsmann for det israelske militæret bekrefter angrepet ovenfor Reuters og opplyser at planen var å aksjonere mot to våpenfabrikker og to våpenlager.

Raidene var Israels svar på den palestinske kortdistanseraketten som skutt over grensen torsdag kveld, bekrefter talsmannen.

Angrepene skal ha begynt klokken 00.34 natt til fredag, melder Hamas-kilder på Gazastripen.

Ifølge BBC skal scenene på sykehusene ha minnet om da Israel bombet Gazastripen i 21 dager fra julen 2008 og ut på nyåret i 2009. Angrepene, i alt tretten, er også de verste på Gazastripen på over et år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere