RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn tvunget til tempel-sex

Sist oppdatert:
På en seng midt i et hvitt tempel måtte nygifte mindreårige ha sex foran sekten.

Myndighetene i Texas ruller opp stadig flere bisarre og grove overgrep som er blitt begått i den polygamiske sex-sekten Den fundamentale Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige.

Barnevernet i delstaten har så langt tatt hånd om 400 barn fra sekten, og mistenker at de fleste er blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Tvunget til tempel-sex
I nye rettsdokumenter som er frigitt til media, fremgår det at unge tenåringsjenter i sekten i San Angelo ble tvunget til å ha sex på en seng midt i et hvitt tempel inne på sektens gigantiske område.

Sexakten skulle finne sted umiddelbart etter at tenåringsjentene var blitt giftet bort til betydelig eldre menn, og ifølge rettsdokumentene skjedde det hele i påsyn av sektens medlemmer.

Mens jenter i sekten blir giftet med eldre menn så fort de når fruktbar alder, blir gutter opplært til å bli overgripere.

12 år gamle bruder
En anonym utbryter fra polygamisekten har vært informant for politiet, og beskrevet i detalj hvordan svært unge jenter ble misbrukt av eldre menn. Da agenter fra Texas Rangers tok seg inn på sektens område, fant de en seng med flekkete laken midt i sextempelet.

I det samme tempelet fant politiet ekteskapsdokumenter som angivelig beviser at jenter helt ned i 12 års alder har vært giftet bort til voksne menn. Politiet opplyser også at de har funnet ei 16 år gammel jente som har født fire barn.

Flere mindreårige tenåringsjenter som politiet har hentet ut av sektens område, er gravide.

- Overtramp mot hellig sted
Den fundamentale Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige har hyret inn et kobbel av advokater i et forsøk på å få avvist en rekke av bevisene i saken. Forsvarsadvokat Gerry Goldstein sa under et rettsmøte onsdag at razziaen i tempelet kan sammenlignes med en razzia i Vatikanet eller andre hellige steder.

Politiaksjonen mot sekten startet forrige torsdag, etter at ei 16 år gammel jentet kontaktet et krisesenter og fortalte hvordan hun ble mishandlet og voldtatt av sin 50 år gamle ektemann. Hun var mannens kone nummer sju.

På grunnlag av hennes fortvilte henvendelser, ga retten politiet en ransakingsordre som omfatter hele ranchen i San Angelo.

Etterlyser 50-åring
Foreløpig har ikke politiet klart å finne jenta som varslet om overgrepene, og 16-åringens ektemann er etterlyst over hele USA. 50-åringen Dale Barrow er fra før dømt for seksuelle overgrep mot en mindreårig i Arizona.

Sektens leder, Warren Jeffs, soner en fengselsstraff for delaktighet til voldtekt av en 14 år gammel jente i Utah. Han venter også på at en straffesak for lignende forhold skal komme opp i Arizona.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere