RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: DRESLING JENS (AP)

Barna hadde ferie - får krisehjelp

Sist oppdatert:
Ingen er så langt pågrepet for drapet på deres mor i København.

Dansk politi uttrykker at de er optimister når det gjelder oppklaring av drapet på den norske flyvertinnen som ble funnet død på sitt hotellrom i København tirsdag.

- Det ser lyst ut, uttaler etterforskningsleder Ove Dahl til Ekstra Bladet på nett.

Onsdag morgen sier Dahl til Nettavisen at de ikke har noe nytt å melde i forhold til tirsdag kveld. Gjerningspersonen eller gjerningspersonene er fortsatt på frifot.

- Vi har tillatt oss å sove tre, fire timer, og nå jobber vi videre med etterforskningen, sier Dahl.

Venter på obduksjonsrapport
- Når kommer den foreløpige obduksjonsrapporten?

- Den venter vi sent i ettermiddag, men det betyr ikke at vi vil gå ut og fortelle om innholdet i den til pressen, sier Dahl.

Med den foreløpige obduksjonsrapporten kan politiet ventelig fastslå mer nøyaktig hva som var dødsårsaken. På bakgrunn av vitner som hørte bråk fra den dreptes hotellrom, mener politiet videre å vite at kvinnen ble drept ved 20-tiden mandag. Hotellet har overvåkingsbilder som forhåpentligvis kan hjelpe politiet på vei, og gjerningspersonen kan ha etterlatt seg spor på åstedet.

Ble funnet med klærne på
Politiet utelukker at kvinnen har vært utsatt for en seksualforbrytelse. Ifølge VG Nett ble hun funnet med klærne på og ved siden av sengen.

- Det ser ut som at hun er et tilfeldig offer, uttalte Ove Dahl til Nettavisen tirsdag. Han ville ikke si noe om beslag, men sier politiet har funnet interessante ting og spor på hotellrommet. Dahl sier det kan bli aktuelt å frigjøre overvåkingsbilder.

Den drepte kvinnen er født i 1967 og var bosatt i Lunner kommune i Oppland. Hun etterlater seg to barn i tenårene.

Kriseteam støtter familien
Hennes hardt rammede familien på Hadeland, tas nå hånd om av et kriseteam, får Nettavisen bekreftet.

- De har vinterferie nå, men et kriseteam er hos dem nå, opplyser Lunner kommune.

Gran og Lunner lensmannskontor er foreløpig ikke koblet inn i saken.

- Vi har kun foretatt varsling til familien. Hvis vi skal gjøre noe mer, skjer det på anmodning fra Danmark, men den har ikke kommet, sier politioverbetjent ved Gran og Lunner lensmannskontor, Jostein Skancke, til Nettavisen onsdag morgen.

SAS i sorg
Kvinnens arbeidsgiver, SAS, er sterkt preget av hendelsen:

- Vi er i sorg og føler medfølelse med familien. Den tragiske hendelsen viser at selv om vi er stort selskap, blir vi som en familie når noe slikt rammer oss, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til Nettavisen onsdag formiddag.

- Nå er vi opptatt av tryggheten og sikkerheten til våre ansatte - og av å være tilgjengelige for avdødes familie, med praktisk bistand og hjelp. Det har de, i varierende grad, også takket ja til, forteller han.

Les også: - Vi har funnet spor på hotellrommet
Les også: Gjester hørte støy fra hotellrommet

Politiet sier rommet der kvinnen ble drept bærer preg av kamp.

Bosatt på Hadeland
Avdøde tok inn på rom 2025 på hotellet Radisson Blu i bydelen Amager i København mandag. Hun jobbet som flyvertinne for SAS og tok inn på hotellet før hun skulle fly videre tirsdag. Flypersonalet i SAS har i mange år benyttet nettopp dette hotellet som overnattingssted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere