Gå til sidens hovedinnhold

Barnas siste hilsen til Anna

Sønnene og mannen til Sveriges drepte utenriksminister Anna Lindh har skrevet om sin sorg og savn i brev som følger Annas kiste. Her kan du lese utdrag av brevene.

- Jeg har mistet verdens beste og mest vidunderlige mamma, skriver Anna Lindhs sønn David (13).

- Verdens beste mamma
"Jeg har mistet verdens beste og mest vidunderlige mamma. Det viktigste for meg nå er å gjøre som hun hadde villet: ikke tenke på hevn, og få et langt og lykkelig liv med barn og barnebarn. Og jeg vil gjøre mamma stolt. Jeg vil gjøre alt for min elskede mamma. Vi treffes kanskje i himmelen eller noe, men først vil jeg leve mitt liv her på jorden, akkurat som mamma hadde villet," skriver eldstesønnen David i brevet til moren.

Hennes yngste sønn Filip (9) vil ikke at brevet skal offentliggjøres.

- Jeg har lagt mitt brev i mammas kiste, for jeg vil ikke at det skal stå i avisen, skriver Filip.

Resten av livet
Anna Lindhs ektemann Bo Holmberg, landshövding uttrykker sine tanker slik:

- Jeg har mistet Anna i den lille private verden og i den store offentlige verden. Slik er min sorg i dag, og resten av mitt liv blir uten Anna, men med mine barn.

Blomster og tegninger
Ifølge Bo Hermansson, en nær venn av familien, har Anna Lindhs mann og to sønner fått store mengder blomster og tegninger fra skolebarn. Familien har også mottatt kondolanser fra politiske ledere verden over, melder det svenske telegrambyrå et TT.

- For familien kjennes det fantastisk trygt å vite at så mange tenker på dem, midt i det tunge sorgarbeidet. Det er en overveldende sympati og varme som gjør det som har skjedd litt lettere å takle, sier Hermansson.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar