*Nettavisen* Nyheter.

Barnehagemorderen kan ha drept før

Foto: (Politi, Dendermore)

Kim de Gelder mistenkes for å ha knivstukket kvinne til døde en uke før han drepte tre mennesker i barnehage.

26.01.09 16:34

Kim de Gelder (20) er mistenkt for å stå bak drapet på en 73 år gammel kvinne.

Elza Van Raemdonck ble funnet drept i sin egen leilighet i Beveren 16. januar, en uke før de Gelder angrep og knivdrepte tre mennesker i en barnehage i Dendermonde i Belgia fredag, melder nieuwsblad.be.

Mangler motiv
Ifølge politiet skal det være sterke bevis som knytter 20-åringen til drapet på kvinnen, som ble funnet påført ti knivstikk og død i sin egen seng.

- Jeg kan ikke gå ut med hvilke bevis det er snakk om, men det er svært sterke bevis. Så langt har vi ikke funnet noen forbindelse mellom offeret og de Gelder, og vi jobber også med å finne et motiv, sier politiadvokat i Dendermonde, Christian Du Four.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile Nieuwsblad.be.)

Du Four vil ikke si noe om hvorvidt det er funnet DNA-bevis eller kniven som ble brukt, men siktelsen mot ham er nå utvidet.

Drapet på Van Raemdonck var i en uke et mysterium. Ingenting var stjålet fra kvinnens hus, og avhør av ektemannen førte ikke fram. Den 73 år gamle kvinnen etterlater seg fem barn og et barnebarn.

Først etter den grusomme knivangrepet mot en barnehage i Dendermonde, ble mistanken rettet mot 20-åringen.

Svart- og hvitmalt
Gjerningsmannen som fredag 23. januar angrep spedbarnsavdelingen i en barnehage i Dendermonde, kom til stedet på sykkel, hvit- og svartmalt i ansiktet

Han sa at han hadde en avtale med en av de ansatte i barnehagen, før han gikk amok med en 20 centimeter lang kniv. Få minutter senere var over tolv spedbarn og fire ansatte i barnehagen knivstukket.

En ansatt og to av barna døde. Flere andre er alvorlig skadd.

Ifølge vitner sa ikke gjerningsmannen ett eneste ord under massakren.

De Gelder skal siden han ble pågrepet like etter ugjerningen ha nektet å la seg avhøre om angrepet i barnehagen, og skal ha gått til sultestreik.

20-åringen skal ha vært en psykiatrisk pasient da han gikk til angrep på de små barna og ansatte.

Batman
Ansiktssminken og det at Gelder er et anagram for navnet til skuespilleren Heath Ledger, som spilte Jokeren i den siste Batman-filmen, har ført til spekulasjoner om at de Gelder var inspirert av figuren.

I tillegg skjedde drapene i barnehagen et år etter at skuespilleren Ledger mistet livet i en overdose i New York.

Politiet sier at det så langt ikke er noe som tyder på en sammenheng.

- Det er ikke indikasjoner som tilsier en kobling. På grunn av etterforskningen kan jeg ikke si mer, men så langt er det lite som tyder på det, sier Du Four.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.