Gå til sidens hovedinnhold

Barnekidnapper ga opp

Kvinnen som startet en brann for så å kidnappe en ti dager gammel baby, har overgitt seg til politiet, etter at den biologiske moren tilfeldig fant igjen sitt barn etter seks år.

41 år gamle Carolyn Correa meldte seg på politihuset i Philadelphia tirsdag ettermiddag sammen med en advokat, melder CNN. Hun var ettersøkt i forbindelse med en kidnappingssak der en ti dager gammel jente forsvant for seks år siden.

Lille Delimar Vera lå på barnerommet da en brann startet. Moren hennes, Luz Cuevas, trodde at datteren døde i brannen, men siden liket aldri ble funnet ga hun ikke opp håpet.

Snappet hårstrå
Da hun tilfeldigvis fikk øye på Delimar under et bursdagsselskap, var ikke Cuevas i tvil; det var hennes datter. For å bevise det, latet Cuevas som om jenta hadde tyggegummi i året, og fjernet fem hårstrå.

- På grunn av TV, visste jeg at de trengte hår for DNA-test, forteller Cuevas.

Hun fikk bekreftet sin mistanke: Jenta var hennes datter!

Startet brannen
Brannen hjemme hos Cuevas startet like etter at den nå kidnappingsmistenkte Carolyn Correa, som var en gammel bekjent av Cuevas, hadde vært på besøk. Politiet tror at Correa startet brannen med vilje for å skjule kidnappingen av venninnens spedbarn.

Etter det har Correa oppdratt Delimar Vera som sin egen datter, samtidig som hun brått brøt kontakten med Cuevas.

Langvarig etterforskning
Politiet etterlyste tirsdag Correa, og på ettermiddagen dukket hun altså opp hos politiet.

- Vi er glade for at denne fasen i denne vanskelige, langvarige og følelsesmessig ladede nå er over med arrestasjonen av den mistenkte, sier politikaptein John Darby.

Delimar Vera er foreløpig i barnevernets varetekt, og det er usikkert nå hun vil bli gjenforent med sin biologiske mor.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt