RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnemorder lurte politiet i 15 år

Etter drapet på Helén Nilsson (10) i 1989 var 52-åringen blant de få mennene som ikke ble sjekket. Mandag tiltales han for drap på ungjenta og en annen kvinne.

Mandag tiltales en 52-åring for drapene på Helen Nilsson (10) og Jannica Ekblad (26) i 1989.

Etter at 10 år gamle Helén ble drept i Hörby 1989 var nesten alle unge menn i traktene i søkelyset. Den gang slapp han unna fordi politiet overså ham.

- Han er den skikkelige mannen med det lille ansiktet. Han ser ikke farlig ut og folk legger ikke merke til ham, sier etterforskningsleder Per-Åke Åkesson til Aftonbladet.

Mannen sier at han ikke husker noe av drapene.

- Jeg tror han husker, men at han vil beholde minnene for seg selv, Åkesson.

I juni i år, 15 år etter drapet på Helén Nilsson (10) i Hörby i Sverige, ble den 52 år gamle mannen knyttet til drapet gjennom en DNA-match. Hans sperma var funnet på klærne til den lille jenta.

Under en planke i mannens hytte fant politiet blod. Blodet tilhørte den prostituerte Jannica Ekblad (26) som forsvant fra Malmö 1. august 1989. Hun ble senere funnet drept på en parkeringsplass utenfor Hässleholm.

Mannen fra Vimmerby i Småland, byen til Astrid Lindgren, levde et stille og anonymt liv. Han var mannen med hunden som alltid var å se utenfor biblioteket og spillebutikken.

Mannen var tidligere mistenkt for brannstifting, og for å ha lagt skruer på veien slik at biler punkterte. Men på grunn av manglende bevis ble han bare knyttet til et par punkteringer i byen.

Bare flaks ledet politiet til mannen. I 2002 traff en politiinspektør en av mannens bekjente ved en tilfeldighet. Han syntes at 52-åringen burde sjekkes mot drapet. Da drapsetterforskningen ble gjenåpnet i april i år, sto mannen som nummer 28 på en liste av 29 personer som skulle DNA-sjekkes mot sperm funnet på ungjentas klær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere