Gå til sidens hovedinnhold

Barnier: EU er klar for nye brexit-forhandlinger

EU er klar til å forhandle om en avtale med Storbritannia basert på juridiske tekster, sier EUs sjefforhandler Michel Barnier, som venter på svar fra motparten.

Mandag snakket Barnier med britenes forhandler David Frost for å se om det var grunnlag for å fortsette brexit-samtalene.

– Jeg bekreftet at EU er innstilt på å intensiverer samtalene i London denne uken, på alle områder og basert på juridiske tekster. Nå venter vi på Storbritannias respons, sier EU-forhandleren.

Før helgen var tonen hard fra britene, som sa at samtalene i praksis var over, med mindre EU endret holdning. Det budskapet gjentok minister Michael Gove i Parlamentet mandag. Han etterlyser kompromisser fra EU.

– Det er ingen vits i å forhandle så lenge EU står ved sin posisjon. Slike samtaler vil være meningsløse og vil ikke bringe oss nærmere en fungerende løsning, sa Gove, som har ansvaret for å forberede landet på tiden etter overgangsperioden som går ut ved nyttår.

Gove er samtidig positiv til at Barnier vil legge juridiske tekster til grunn. Dette har britene etterlyst i lengre tid.

(©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken