RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barroso utelukker omfattende ommøblering

(AP/Scanpix)
Påtroppende EU-president Jose Manuell Barroso sier han bare vil gjøre mindre endringer i sitt forslag til ny EU-kommisjon, etter at det onsdag ble klart at mannskapet han ønsket seg ikke ville få flertall i EU-parlamentet.

Barroso sier ifølge Reuters at han regner med å presentere det nye forslaget til EU-kommisjon innen en måneds tid.

- Det blir ingen omfattende endringer, rokeringene blir svært begrensede, sier Barroso til radiostasjonen Europe 1. Den påtroppende EU-presidenten la til at han håper å bruke mindre enn en måned på å gjennomføre endringene.

Omstridt italiener
Barroso trakk onsdag forslaget til kommisjon etter at det ble klart at han ikke ville få flertall i EU-parlamentet. Striden dreier seg i første rekke om valget av den omstridte, konservative italieneren Rocco Buttiglione, sil den tunge posten som justiskommisær.

56 år gamle Buttiglione, som er en nær venn av pave Johannes Paul II, har fornærmet mange av EU-parlamentets medlemmer med sine uttalelser om homofile og alenemødre.

Flere mangler støtte
Ledende EU-politikere sier imidlertid at Barroso må gjøre mer med sitt mannskap enn å erstatte Buttiglione.

- Det handler ikke bare om Buttigliones kandidatur, selv om det er – for å si det diplomatisk – en vanskelig sak, sier Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker.

- Det er tre eller fire kommisærer som mangler støtte i parlamentet, sier Juncker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere