RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barth Eide: – Framgang i Kypros-forhandlinger

Sist oppdatert:
Spesialrådgiver for FN på Kypros, Espen Barth Eide, gleder seg over at FNs sikkerhetsråd støtter en gjenforening av den splittede øya.

– Alle de 15 rådsmedlemmene var svært oppmuntrende til arbeidet de to lederne har gjort, og anerkjente den innsatsen de gjør ved å tenke på det store bildet i stedet for å insistere på små detaljer, sa Barth Eide etter et lukket møte i rådet.

Han sikter til den greskkypriotiske lederen Nicos Anastasiades og hans tyrkiske motpart Mustafa Akinci, som arbeider med en gjenforening av Kypros etter fire tiår med separasjon.

– Budskapet fra alle Sikkerhetsrådets medlemmer er at det ikke er noen tid å miste, og at denne fremdriften nå må opprettholdes. Denne støtten er svært oppmuntrende å ta med tilbake til Kypros, når jeg har neste møte med de to lederne mandag morgen, sa Barth Eide.

Det er for tidlig å si når en gjenforening vil være på trappene.

– Jeg er nølende til å snakke om å sette en spesifikk dato, sa FNs spesialutsending.

Kypros har vært delt i en greskstyrt del i sørvest og en tyrkiskstyrt del i nordøst siden tyrkiske styrker invaderte øya i 1974.

Den nordlige delen av øya er kun godkjent som en egen republikk av Tyrkia, og verdenssamfunnet anser området som okkupert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere