RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Båtturister i Nordishavet fikk sjelden isbjørn-opplevelse

Sist oppdatert:
Se de fantastiske bildene i videoen over!

Båtturistene i Nordishavet utenfor Sibir fikk en sjelden opplevelse da det de trodde var store isbiter på land, viste seg å være rundt 200 isbjørn.

Hendelsen fant sted i september. Siden har fortellingen gått sin seiersgang i mediene.

– Det var en helt unik situasjon. Vi var alle helt satt ut, for å være ærlig, sier Alexander Gruzdev, som styrer naturreservatet på Vrangeløya, i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

Isbjørnene hadde kommet for å forsyne seg av grønlandshval som var skylt i land, og la seg ned for å hvile etter festmåltidet.

– En hval er en skikkelig gave for dem. En voksen hval veier flere titalls tonn og utgjør mat for mange bjørner i flere måneder, sier Gruzdev.

Klimaendringer fører til at isen, der isbjørner ferdes mest, smelter tidligere på året. Dyrene må derfor oppholde seg lenger på land, ifølge forskere. Det kan også føre til hardere kamp om maten.

Vrangeløya utenfor kysten av den russiske regionen Tsjukotka er en plass der isbjørn hviler ut etter at isen smelter i begynnelsen av august, til den fryser på igjen så bjørnene kan jakte på sel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere