RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Baywatch-hunder redder liv

Kystvakten i Italia har lært opp redningshunder til å redde liv på sjøen. Se video.

Kystvakten har begynt å ta i bruk redningshunder i tillegg til sine vanlige livreddere i et forsøk på å kutte ned på de omkring 400 fatale ulykker som skjer årlig på italienske strender.

Blir trent på hundeskole
Den spesielle hunde-enheten blir trent av den italienske skolen for redningshunder (SICS) for å redde svømmere i nød og badende som drukner.

SICS, som åpnet i 1988, supplerer den italiensk kystvakten med 200 hunde-livreddere og har skoler over hele landet.

Skolens direktør, Roberto Gasbarri, har en ti år gammel labrador som heter Eva. Hun har reddet tre mennesker i løpet av sine åtte år i tjeneste.

Bor og jobber sammen
De vanligste rasene er labrador, newfoundland og golden retriever. De er sterke svømmere og de er også hunder med en særegen holdning til vann, på grunn av sin vannavstøtende pels og spesielle ben.

Forholdet mellom hunden og hans fører må være veldig sterkt. Som regel både jobber og bor de sammen, fra treningstid til redningsoperasjoner.

Hundene jobber sammen med livredderne på stranden. Helt siden den første redningshunden begynte i arbeid i 1988, så er det bevist at de har vært en avgjørende faktor i å redde livet til hundre svømmere.

I løpet av sommersesongen, tilbringer omkring femten millioner mennesker ferien på de italienske strendene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere