RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BBC-ansatte hånte muslimer

Sist oppdatert:
Flere BBC-reportere lagde en morovideo om Al-Jazeera. Nå er videoen blitt offentliggjort, og reporterne risikerer en smekk fra BBC-ledelsen.

Morovideoen om den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera ble laget i forbindelse med at BBC-reporteren, Simon Torkington, skulle slutte i BBC for å begynne i Al-Jazeera i Qatar. Videoen ble vist på en privat avskjedsfest for Torkington i forrige uke, men avisen Evening Standard fikk tak i en kopi som de har publisert på sine nettsider, skriver svenske Aftonbladet.

På videoen har BBC-ansatte kledd seg ut som muslimer med løsskjegg og hodeplagg, og det vises stridsbilder i bakgrunnen. I tillegg har de laget sin egen versjon av sangen «Is this the way to Amarillo?», og gjort den om til «Is this the way to Al-Jazeera?»

Personene som deltok i videoen var blant annet korrespondent Kurt Barling og Peter Kay, som sitter i foretakets ledergruppe.

Flere BBC-kollegaer har reagert på videoen.

- Er det riktig å se den prisbelønnede reporteren Kurt Barling uten t-skjorte, dansende med et muslimsk hodeplagg? undret en av BBC-kollegane.

BBC tar avstand fra videoen og hevder at det hele dreier seg om en privat film.

- BBC var ikke medvitende om innholdet i den private videoen, kommer det frem av en pressemelding fra BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere